Spectacular views for a Dutch barn conversion.

Ian Slater Architectural Design Ian Slater Architectural Design Ian Slater Architectural Design Ian Slater Architectural Design Ian Slater Architectural Design

Outwardly, barely different. Inwardly, this barn has been transformed.

Approval was granted for the conversion of a steel-frame, corrugated tin-clad Dutch barn, synonymous with the English countryside and fast disappearing.
Ian Slater Architectural Design

Above and below: The imposing barn in its former condition.

In a clever, innovative adaptation of the existing building, the accommodation within benefits from a completely open-plan ground floor kitchen/dining/sitting room with an almost entirely glazed end elevation opening onto a terrace with fantastic south facing, panoramic, infinity-views across the Buckinghamshire and Oxfordshire countryside.

The first floor provides a study, three bedrooms and a bathroom, plus a barrel-vaulted master bedroom suite with en-suite bathroom and the same fantastic view from the glazed end and balcony.

Straw-coloured rain screen cladding to the building within the barn is a nod to its former use as a field shelter for straw bales.

Ian Slater Architectural Design